Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index Forum Eerste Wereldoorlog
Hét WO1-forum voor Nederland en Vlaanderen
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   WikiWiki   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen   Actieve TopicsActieve Topics 

Eten & Drinken tijdens wo1

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> Specifiek Actieve Topics
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Price of Glory



Geregistreerd op: 21-9-2007
Berichten: 2325
Woonplaats: Deventer

BerichtGeplaatst: 05 Mrt 2009 17:42    Onderwerp: Eten & Drinken tijdens wo1 Reageer met quote

Ik vond een aardig receptje op het internet, nu vraag ik me af is er een topic over eten en drinken tijdens de eerste wereldoorlog.

Quote:
Aardappelcake (1914-1918)

Tijdens WO I zeiden ove overgrootmoeders: Waarom hebben we niet
altijd aardappelcake gegeten. Maar na de oorlog raakte het recept in
vergetelheid. Hier is het weer om herinneringen op te halen:
500 gram aardappels, geschild
4 eieren
150 gram suiker
1 theelepel citroenrasp
50 gram griesmeel
Kook aardappels gaar en knijp ze in warme toestand door een
pureeknijper of wrijf ze door een zeef. Roer de eidooiers met de
suiker tot een lichtgele dikke glanzende massa is ontstaan.
Met een mixer gaat dit snel en moeiteloos. Meng citroenrasp en griesmeel erdoorheen. Spoel gardes goed schoon (en
vooral vetvrij) en klop e eiwitten met een mespuntje zout zeer stijf
Spatel eerst het aardappelkruim door de eierdooiers en tenslotte snel
en luchtig de eiwitten. Doe beslag oer in een beboterde springvorm of
cakevorm. Plaats in voorverwarmde oven op een rooster iets beneden
het midden van de oven. (stand 170-180 graden C). Laat de cake in een uur gaar en lichtbruin worden. Neem gebak uit
de
vorm en laat op een taartrooster afkoelen.

_________________
Wars begin where you will, But they do not end where you please.
"All Wars Arise For The Possesion Of Wealth" (Plato)

http://www.ahwk.fr
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
RJ



Geregistreerd op: 13-4-2006
Berichten: 881
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: 05 Mrt 2009 18:09    Onderwerp: Reageer met quote

Misschien heb je iets aan het boek 'Honger'. Naam van de schrijver ben ik even kwijt.
In dat boek staan ook recepten van tijdens de Eerste Wereldoorlog.
_________________
“Pack up your troubles in your old kit bag,
And smile, smile, smile,
While you’ve a Lucifer to light your fag,
Smile, boys, that’s the style.”
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail MSN Messenger
Richard



Geregistreerd op: 3-2-2005
Berichten: 13292

BerichtGeplaatst: 05 Mrt 2009 18:38    Onderwerp: Reageer met quote

Voor de recepten zou ik het boek niet kopen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Fixbayonetbunny



Geregistreerd op: 25-7-2008
Berichten: 651
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: 06 Mrt 2009 15:02    Onderwerp: Reageer met quote

Het lijkt mij eigenlijk niet onsmakelijk, die aardappelcake.
Maar mijn moeke noemde me niet voor niets thuis een "vuilnisvat"
_________________
"War is the sum of all evil"
Thomas "Stonewall" Jackson 1861
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45625

BerichtGeplaatst: 07 Mrt 2015 18:01    Onderwerp: Re: Eten & Drinken tijdens wo1 Reageer met quote

Price of Glory @ 05 Mrt 2009 17:42 schreef:
Ik vond een aardig receptje op het internet, nu vraag ik me af is er een topic over eten en drinken tijdens de eerste wereldoorlog.

Quote:
Aardappelcake (1914-1918)

Tijdens WO I zeiden ove overgrootmoeders: Waarom hebben we niet
altijd aardappelcake gegeten. Maar na de oorlog raakte het recept in
vergetelheid. Hier is het weer om herinneringen op te halen:
500 gram aardappels, geschild
4 eieren
150 gram suiker
1 theelepel citroenrasp
50 gram griesmeel
Kook aardappels gaar en knijp ze in warme toestand door een
pureeknijper of wrijf ze door een zeef. Roer de eidooiers met de
suiker tot een lichtgele dikke glanzende massa is ontstaan.
Met een mixer gaat dit snel en moeiteloos. Meng citroenrasp en griesmeel erdoorheen. Spoel gardes goed schoon (en
vooral vetvrij) en klop e eiwitten met een mespuntje zout zeer stijf
Spatel eerst het aardappelkruim door de eierdooiers en tenslotte snel
en luchtig de eiwitten. Doe beslag oer in een beboterde springvorm of
cakevorm. Plaats in voorverwarmde oven op een rooster iets beneden
het midden van de oven. (stand 170-180 graden C). Laat de cake in een uur gaar en lichtbruin worden. Neem gebak uit
de
vorm en laat op een taartrooster afkoelen.


http://forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=11690
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> Specifiek Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group